Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Widget HTML #1

(Download) "Binas hemliga liv" by Thor Hanson ~ eBook PDF Kindle ePub Free

Binas hemliga liv

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: Binas hemliga liv
  • Author : Thor Hanson
  • Release Date : January 07, 2019
  • Genre: Earth Sciences,Books,Science & Nature,
  • Pages : * pages
  • Size : 11679 KB

Description

I Binas hemliga liv vĂ€ver Thor Hanson ihop populĂ€rvetenskap med vĂ„r kultur­historia och gör det möjligt för oss att förstĂ„ allvaret i hoten mot binas existens, frĂ„n bekĂ€mpningsmedel till klimatförĂ€ndringar.
"Intelligent populÀrvetenskap nÀr den Àr som bÀst."
The Economist
"PopulÀrvetenskap i dess mest lÀttillgÀngliga form: rolig, fascinerande och full av fÀngslande portrÀtt av forskare och bientusiaster som han trÀffar under sina efterforskningar."
The Guardian
Binas hemliga liv handlar om alla slags bin – frĂ„n honungsbin och humlor till mindre vĂ€lbekanta pĂ€lsbin, sandbin, tapetserarbin och murarbin. HĂ€r blir vi indragna i en mĂ€rklig vĂ€rld som ligger gömd i full Ă„syn.
Genom att vĂ€va ihop populĂ€rvetenskap med vĂ„r kultur­historia gör Thor Hanson det möjligt för oss att förstĂ„ allvaret i hoten mot binas existens, frĂ„n bekĂ€mpningsmedel till klimatförĂ€ndringar. Det Ă€r först nĂ€r vi vet varifrĂ„n bina kommer och vad de förser oss med som vi verkligen kan inse vad som stĂ„r pĂ„ spel.
Binas historia börjar för 125 miljoner Ă„r sedan, nĂ€r en stekel första gĂ„ngen vĂ„gade mata sina ungar med pollen. Deras liv Ă€r tĂ€tt sammanflĂ€tat med vĂ„r kulturhistoria och de har möjliggjort medicinska framsteg och en agrikultu­rell revolution; de har gett oss sötma och ljus och blommors skönhet, och Ă€n i dag stĂ„r de bakom sĂ„ mycket som en tred­jedel av den mat vi Ă€ter. Att lĂ€ra kĂ€nna biet Ă€r inte bara att bli bekant med en fascinerande och vacker insekt – det ger ocksĂ„ en skymt av ett grundlĂ€ggande nĂ€tverk av relationer som binder samman mĂ€nniskans och naturens vĂ€rldar.


Free Books Download "Binas hemliga liv" PDF ePub Kindle